22 Haziran 2015 Pazartesi

Karadeniz Turumuz-1-Ordu


Samsun'dan Ordu'ya arabayla yaklaşık 2 saat sürüyor. Ordu ili Hekimoğlu'nun memleketi olarak da biliniyor. Çok güzel, huzur veren ve Karadeniz'in diğer illerine göre daha yaşanılır bir şehir. 

Ordu
Samsun'dan Ordu'ya giderken Çarşamba, Terme, Ünye ve Fatsa ilçelerini görüyoruz. Biz vakit olmadığı için fazla gezemedik. Genel olarak en güzel ilçesi Fatsa diyebilirim. Daha gelişmiş ve huzur veren bir havası var.Gezmek isteyenler için Ünye ilçesinde kaleye çıkabilir ve pide yiyebilir, Perşembe ilçesine giderken Vonalı Celalin yerine ve Fatsa'da Gaga Gölüne gidilebilir..

Ordu şehir meydanında birçok şeyi bulmak mümkün. Deniz kıyısındaki gezinti alanları kalabalık ve huzur verici. Biz önce şehri turladık sonra güzel deniz manzarası karşısında banklarda oturup Karadeniz mısırı yedik. Kalmak için öğretmen evini tavsiye ederim. Odaları çok güzel ve düzenli. Çocuklar için bahçesinde parkı ve kafesi var. Fakat kendi otoparkı yok. Arabayı park etmek baya sorun oldu ama onun dışında çok güzeldi.



Ordu'ya geldiğinizde deniz kıyısına yakın bir yerde teleferiğe binmeyi sakın ihmal etmeyin. Küçük çocuklardan ücret almıyorlar ve fiyatı da uygun. Bebek arabasıyla da binebiliyorsunuz. Teleferik maceramız çook güzeldi diyebilirim. Ancak yükseklik korkusu olanlar bir kere daha düşünsün:) Ama yinede kaçırmamalarını tavsiye ederim arada sırada adrenalinde lazım:)) Teleferikle Boztepe'ye çıkıp yemek yiyebilir, hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Şehrin en yüksek tepesi olan Boztepe'den şehrin manzarası süper...Ayrıca teleferikle çıkarken bol bol fotoğraf çekin. Zira en güzel görüntüleri o sırada yakalayacaksınız..

Ordu teleferikle Boztepe'ye çıkış
Boztepe 
Ordu gezilecek yerlere baktığımızda, şehir merkezinde Etnografya Müzesi gezilebilir, mimarisi çok güzel. Diğer bir gezilecek yer ise Yason Burnu ve kilise. Yeri biraz ters olsa da vaktiniz varsa mutlaka uğrayın. Ayrıca şehrin çıkışındaki Turnasuyu plajını ve denize karışan ırmakları görünce kainattaki güzellikler için Allah'a şükrettik..

Ordu yemek kültüründen bahsedersem saymakla bitmeyecek. Ne de olsa Karadeniz bambaşka bir kültüre sahip. Başlıca yemek çeşitleri; kara lahananın ve hamsinin her çeşidi, yalıköy köftesi ve pideler..

Ordu'da akşam dinlendikten sonra ertesi gün Giresun'a yola çıktık. Giresun gezimizi okumak için lütfen tıklayın..

http://hayatimyolculuk.blogspot.com.tr/2015/06/karadeniz-turumuz-2-giresun.html

Sevgiyle kalın dostlar..






Tüm resimler tarafıma aittir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder