8 Ocak 2015 Perşembe

Niegara Şelalesi hatırası :) / Niegara Falls :)

Niegara Şelalesi'ni eskiden gezi programlarında hayranlıkla seyrederdim. Ama muhteşem bir yer olduğunu gidip görünce anladım.. Niegara Şelalesi New York eyaletinin Buffalo şehrinde bulunuyor. Tam olarak Kanada sınırında olduğu için hem Kanadalılar hem de Amerikalılar sahipleniyor şelaleyi. Manzarayı karşı kıyıda Kanadalılar seyrederken, biz de Amerika tarafında seyre durduk..Manzara öyle muhteşem, insanı rahatlatan bir manzara ki, o ihtişam karşısında Allah'ın yarattığı güzellikleri izlerken çok mutlu oluyorsunuz..


Niagara Şelalesi
Sihizme inanan birinin
şelalenin kenarında yaptığı ibadeti
Şelale manzarasını birçok noktadan izleme imkanınız var. İsterseniz gözlem kulesine çıkıp, isterseniz tepelere çıkıp, isterseniz tekneye binerek, isterseniz de şelale boyunca parkta gezerek izleyebilirsiniz. Şelaleyi görmeye gelen yüzlerce farklı kültür ve inanışa sahip insanlar da oldukça dikkatinizi çekebilir :) Şelaleye baktığınızda çok yüksek bir sesle kuvvetli suyun akışını görünce manzaraya doyamayacaksınız...

Niegara Şelalesi'nin bazı yerlerinin tersten aktığı söyleniyor. Çok fazla turist ağırlayan şelaleye 10 km uzaklıkta oteller  mevcut. Hem dinlenip hem gezebilirsiniz. Şelale boyunca uzanan Niagara Falls State Park'ta kitap okuyabilir, gezinti yapabilir, yatıp uzanabilir veya piknik yapabilirsiniz. 


Buffalo'ya New york havaalanından uçakla bir buçuk saate gidilebiliyor. Burdan sonrası için araba kiralamanız gerekebilir. Havaalanından şelaleye kadar 2 saatlik mesafe var. İsterseniz tren ile de New York'tan gidilebilir. Biz arabayla New Jersey'den Niegara Şelalesi'ne 7 saatte gittik. Yol üzerinde kahve molaları verip gezme imkanımız oldu. Yol boyu çok yeşil olduğu için gidene kadar sıkılmadık. Gittiğimiz de ağustos ayıydı ve hava güzeldi. Kışın soğuk olabilir, çünkü genelde serin bir havası var. Özellikle şelalenin altına girdiğinizde baya bir ıslanıyorsunuz:)

Niegara Şelalesi'nin 3 bölümü bulunmaktadır. En büyükleri Atnalı Şelalesi (Horseshoe Fall), diğerleri ise Amerika Şelalesi (American Fall) ve Gelinduvağı Şelalesi (Bridail Fall) olarak adlandırılır. Niegara Şelalesi dünyanın beşinci büyük şelalesiymiş. Özellikle Horseshoe Fall gerçekten de büyük ve heybetli...Niegara ismini de Kızılderelilerin verdiği söyleniyor. Anlamı ise "Suların şimşeği"..gerçekten de öyle:))



Şelale üzerinden elektrik enerjisi üretiliyor. Bundan hem Kanadalılar, hem de Amerikalılar faydalanıyor. Nikola Telsa tarafından kurulmuş. Şelale kenarındaki park boyunca müzeler, akvaryum, hediyelik eşya mağazası, yemek restoranları bulabilirsiniz.  Park boyunca gezmek çok eğlenceli. Her yerde sincaplar ve ördekler var. Kanada tarafı ile arasında Gökkuşağı Köprüsü (Rainbow Bridge) bulunuyor. Kanada tarafından şelalenin daha güzel göründüğünü söylüyorlar. Fakat eğer Kanada vizeniz yoksa Kanada tarafına geçmeniz çok zor. 

Niegara Şelalesinde tekne turu yapmadan kesinlikle dönmeyin. Yaklaşık yarım saat süren tekne turuna önce gözlem kulesindeki asansörden inerek Sislerin Kızı (Maid of the Mist) denilen iskeleye gelip başlıyorsunuz. İskeleye geldiğinizde sıra bekleyen yüzlerce insan bulunuyor. Sırayla grupları tekneye alıyorlar ve tekneyle şelanin altına geldiğinizde müthiş şeyler yaşıyorsunuz... Unutamayacağınız bu hatıra için tekrar buraya gelmek isteyeceğinizi söyleyebilrim:)) Tekneye binerken üzerinize ıslanmamak için mavi renkli yağmurluklar veriyorlar. Hatta bebekler için bile özel yaptırılmış:)) Kanada tarafındakiler ise kırmızı giyiyor. Nehir boyu gezinti sırasında kırmızı ve mavi yağmurluklu insanlardan oluşan tekneler dolaşıyor:)) Bol bol fotoğraf ve video çekip bu anı kaydedin..



Bunun dışında şelalenin arkasındaki Rüzgarlı Mağara ve nehrin ortasındaki Keçi Adası da görülebilecek güzel yerlerden. Ayrıca şelalenin gece görüntüsü gündüz görüntüsü kadar güzel. Gece şelale üzerinde farklı renk ışıklandırmalar yapılarak daha heyecanlı hale getirilmiş. Mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.


Niegara Şelalesi Gece Görüntüsü






Unutamayacağınız ve her hatırladığınızda keyif alacağınız bu doğa harikasını mutlaka görmenizi tavsiye ederim..

Sevgilerle...




Tüm fotoğraflar tarafıma aittir.













3 yorum:

  1. şimdiye kadar bu eşsiz manzarayı hep fotoğraflardan gördük.insallah oralara kadar gidip görmek bize de nasip olur :)

    YanıtlaSil
  2. fırsatınız olursa mutlaka gidip görün derim esra hanım..sevgilerle

    YanıtlaSil
  3. Niegara şelalesi müthiş görünüyor .Resimler ve anlatımınız için teşekkürler :)

    YanıtlaSil