25 Şubat 2015 Çarşamba

Milliyet blogda çıkan yazım:) Şehir plancısı gözüyle şehirlerimiz..

    Merhaba sevgili dostlar


   Yazımı okumak için lütfen tıklayın:

    http://blog.milliyet.com.tr/sehir-plancisi-gozuyle-sehirlerimiz/Blog/?BlogNo=483745

    Sevgiyle kalın..

4 yorum:

  1. Funda Hanım Milliyetteki yazınızı okudum ve elbetteki çok beğendim. Yalnız oraya yazdığım yorumu beceriksizliğimden size ulaştıramadım. Moskova gezimden genel izlenimlerimi paylaştığım basit.biz deki yazımı okumak isteyebilirsiniz diye linkini veriyorum. http://www.basit.biz/soguklardan-sicak-selamlar.html
    Sevgilerimle Ayşe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazınızı okudum ve çok beğendim ellerinize sağlık güzel bir gezi olmuş..Sevgilerle..

      Sil
  2. Merhaba, bir şehir plancısının blogunu bulduğuma çok sevindim. Ben mimarım ( iç mimar değil ). Ne yazık ki son yıllarda mimarım deyince "iç mimar mı ? " sorusuyla karşılaştığım için böyle açıklama yapmak durumunda kalıyorum. 33 yıl önce İTÜ de Şehir planlamacılığı henüz ayrı bölüm değilken, o görevi de bize vermek üzere yetiştiriyorlardı.
    Yazınızı tamamen katılarak okudum. Bir de şöyle bir katkıda bulunmak isterim : Medeniyet yolunda ilerlemenin önemli faktörlerinden birinin de yerleşik düzene geçmek yani şehirleşmenin olduğunu düşünüyorum. Avrupalılar bizden yüzyıllar önce şehirli olmuşlar ve kültür, hukuk, eğitim, sanat vb şehir işidir. Anadolu'da hatta İstanbul'da oturanlar bile hala tam şehirli sayılmazlar. Bir tarafları hep göçebedir. İstanbul'da otururlar ama köyünde yaşadığı gibi yaşarlar, her bayramda memlekete giderler. Göçebeliğin özelliği de, burada ot bitince başka yere gideriz. Orası da bozulunca daha başka yere gideriz.Taa Asya'dan öyle gelmedik mi. Yani mevcut gölleri, akarsuları, ormanları, çayırları uzun zaman yararlanmak üzere koruma bilinci hala oluşmadı. Denizdeki balığın neslini tüketinceye kadar avlanırlar, burada bitti başka yere gidelim derler.
    Çok uzattım kusuruma bakmayın, benim yarama da dokundunuz.
    Takipteyim, bana da beklerim. Blogumda mimarlıkla ilgili değil de emeklilik hobilerimi paylaşıyorum, ilginizi çeker mi bilmem :)
    www.nowacraft.blogspot.com
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Bende yıllarca şehir plancısıyım deyince anlamıyorlar bende mimarım diyorum, bu seferde iç mimar mı diye soruyorlar:) Aynı şeyleri yaşayan meslek grubuyuz sanırım. Ülkemizde ne yazık ki kanayan bir yara şehirlerimiz. Gerçekten de medeniyetleşme noktasında daha emekleme aşamasındayız. Eğitimsizlik ve en önemlisi de kanunların caydırıcılığının olmaması da bir başka faktör. Bu konu da çözüm için konuşulacak çok şey var. Sizi tanıdığıma çok memnun oldum. Bloğunuza mutlaka zaman ayıracağım çekilişime de beklerim sevgilerle..

      Sil